یکی از غلات بسیار مغذی و پر مصرف جهان برنج می باشد . سرانه تقریبی مصرف آن در کشورهایی همچون چین و ژاپن به طور متوسط به ترتیب  ۸..۷و  .۸.۸کیلوگرم است .برنج نسبت به مواد غذایی دیگر از جمله گندم، گوشت و حبوبات نیز برتری نسبی دارد. برای مثال میزان کالری حاصل از برنج، مشابه گندم است ولی مقدار پروتئین موجود در آن کمتر می باشد. در مقایسه با اقلامی نظیر گوشت و حبوبات، برنج
دارای پروتئین کمتری است، لیکن مواد قندی و نشاستهای موجود در آن از سیبزمینی، حبوبات و گندم بیشتر است همان طور که گفته شد برنج دارای خواص فراوانی بوده اما از یکی از مشکلات مهم آن، نحوه نگهداری اش می باشد چرا که محیط گرم و مرطوب سبب پیدایش انواع متفاوتی از آفت ها می شود از جمله این آفات می توان به شپشک برنج اشاره نمود. تخمهای بسیار ریز این آفتها در لابهلای غلات، از مرحله کاشت و داشت تا برداشت و انبار کردن داخل سیلوها نفوذ میکنند. این تخمهای ریز موجود در برنج، حبوبات یا حتی گندم منتظر شرایطی برای رشد و تکثیر میشوند. بعد از مهیا شدن شرایط لازم با باز کردن سطل برنج، با حشرات ریزی مواجه خواهید شد. این شپشک ها باعث آلوده شدن برنج می شود که این آلودگی با مصرف آن توسط انسان به صورت غیر مستقیم به او منتقل می شود و در نهایت این آلودگی سبب
مسمومیت و بیماری انسان می شود به این منظور راه های مختلفی برای از بین بردن این آفات تعبیه شده است که هریک دارای مضراتی می باشند. از آن جایی که روش های موجود برای از بین بردن این آفات، بهینه نبوده و هریک اشکالاتی را به همراه دارد از این رو در این پروژه تصمیم به ارائه روش جدیدی برای برطرف نمودن این مشکل اتخاذ گشت. روش مذکور شامل استفاده از مواد کاملا گیاهی با خاصیت بازیافتی می باشد.

 

جهت دریافت متن کامل مقاله به قسمت شناسنامه مقاله مراجعه فرمائید.

شناسنامه مقاله

 

نویسندگان استان شهر استاد راهنما لینک دریافت
مبینا غلام نژاد ، مریم سرلک تهران تهران سرکار خانم تبریزی

عضویت در خبرنامه

captcha

تماس با ما

آدرس: تهران ، میدان انقلاب ، تقاطع جمهوری و کارگر ، روبه روی بانک آینده ، ساختمان 110

تلفن: 66959206-021

ايميل: info@zangepajoohesh.ir

فكس : 66959206-021